Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Toldi ház

2017. április 29. 08:28 - Henkor

Decemberben volt egy nyereményjáték,amire jelentkeztünk.Már azt gondoltam,hogy ez nem jött össze.Egyik nap egy ismerősömmel pont a Toldi házat ecseteltük,hogy milyen szuper lenne elmenni.És a vonzás,bevonzás törvénye bejött.Kaptam másnap egy emailt,hogy meghosszabbították a játékot és nyertünk. Juppii...rögtön írtam,hogy mennénk.Pár nap múlva,telefonált István.Rettentő kedves,rugalmas volt.Be is írtuk a naptárba a húsvét utáni hétvégét.Azt mondta,hogy megrendelte nekünk a jó időt.Sajnos az nem érkezett meg,de gondoskodtak róla,hogy ne fázzunk.Szóval mi előtte feltérképeztük a környéket,hogy hova érdemes elmenni. Goránt elég nehéz kimozdítani otthonról,így bepakoltuk a "fel házat" neki.Rajz eszközök,saját párna,takaró,saját kanál,pohár..  no,meg egy csomó minden.Természetesen nem tudtunk elindulni a kitűzött időpontban.Röpke 1,5 óra alatt ott is voltunk.Nem volt nehéz megtalálni.

cam02386.jpg

Alsótold egy kis falu, a maga bájával.István várt minket, Goránt előtte tanulmányozta,ami felettébb tetszett,hogy így figyel az aprónak tűnő részletekre is.Körbe vezetett.Van egy hatalmas torna szoba.Meglátta Gorán a labda medencét,hát azonnal bement.

cam02371.jpg

Én,mi megláttuk a ping pong asztalt...aaaa..szupi,ha elalszik Gorán,akkor meg van a program.Szobánk a 6-os szoba volt.Nagy,kényelmes ágy,tv,szekrény,szobába fürdő.Ami komplett fel van szerelve.Törölközők kikészítve.A folyosón hűtő,mikro,kávéfőző(nagy örömömre),teafőző.Odakészítve csésze,kanál,örölt kávé,kakaópor,cukor,teafilter.

cam02383.jpg

A folyosón volt egy szekrény,telis tele fejlesztő játékokkal,társasjátékokkal.

cam02374.jpg

Ezek azok a játékok,amikkel szemezik az ember a boltban,de épp nem veszi meg,mert ahhoz drága,hogy lehet nem tetszik a gyereknek.Kipróbálgattunk párat és pl ezt lehet,hogy megvenném karácsonyra Goránnak,mert tetszett neki.

cam02435.jpg

Ja az ágyra kicsit vissza kanyarodnék.Olyan az ágynemű huzat,amin nincs gomb.Ez nekünk már nyerő volt.Az udvar nagyon cuki.Kikészítve kismotor és futóbicikli.Kis homokozó,óriás trambulin.hinta ágy,kréta tábla.
Szóval István mindent megmutatott,majd némi segítséget kértünk és távozott,előtte beindította a fűtést,hogy ne fázzunk.A szobánk ablaka a szomszédos telekre nézett,ahol mindenféle házi állat kukkolható.Minden szép és tiszta.Első nap átmentünk a szomszédban található étterembe.

cam02396.jpg

Jutka barátnőmtől kaptunk meleg étkezési utalványt,hát eljött az idő,hogy elköltsük.Az étterem nagyon jól nézett ki,Toldit idézte.Minden betérő odaköszönt,Gorán nem hisztizett,pedig fel voltunk rá készülve.A sör-alátétekből készített naprendszert.Az étel bőséges volt.Majd vissza mentünk a házba,ott Gorán pattogott kicsit a trambulinom,majd elkezdett esni az eső.

cam02429.jpg

Így felfedeztük a játékokat bent,Kornéllal sikerült egy ping pong versenyt összehozni,ahol diadalmas győzelmet aratott.Kornélt nem tudta az eső feltartani,ő elment felfedezni Alsótold szépségeit.Megtalálta a kis kápolnát,talált kis csorgadozó patakokat,napórát.

img_20170422_170236.jpg

Este hatalmas dolog történt Gorán életébe,állva zuhanyzás.Végig hangosan kacagott,mert csikizte a víz.Majd elmondta ki,hol alszik,természetesen a sorrend úgy alakult,mint otthon.Gyorsan el is aludtunk.Másnap reggel kávé,kakaó után indultunk Hollókőre.A falu bejáratánál egy hatalmas holló szobor egy kövön.:)Kerestünk egy helyet,ahol nem kell fizetni a parkolásért.Hollókő gyönyörű.A táj egyszerűen álomba ejtő.Sétálgattunk a macskaköves utakon,néztük a sok skanzenbe illő házat a gyönyörű kerítéseikkel. Hallgattuk a harangjátékot.Majd megtaláltuk a várba vezető túra útvonalat.Eléggé elfáradtam,a fiúknak meg se kottyant,mire felértünk.Még nem volt nyitva a vár,így a padon kicsit eszegettünk és néztük az elénk zúduló gyönyörű panorámát.Mikor kinyitották a várat,mi azonnal mentünk.Nagyon szép.Karbantartják,fejlesztik.A végén még virtuálisan is végig lehet menni,valamint meg lehet hallgatni,nézni a Hollokői vár történetét.Majd beszereztünk visszafele egy kis hűtőmágnest. Goránt leginkább a macskakövek izgatták.

cam02567.jpg

Kitalálta,hogy a sötétebb követ,biztos a törökök hozták,a világos az magyar.De volt ott arab és kínai kő is:)
Majd visszamentünk a Toldi házba.Még gyors trambulinoztunk,játszottunk,majd szóltunk Istvánnak,hogy indulunk.Nagyon jól éreztük magunkat,kicsit sikerült kilépnünk a mókuskerékből. Gorán utolsó mondata a Toldi házban:
Ide jöjjünk máskor is!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr1312465647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása