Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Mi történt??????Évértékelés..

2016. december 27. 16:53 - Henkor

Évértékelés

Nagyon esemény dús évünk volt.Magaslatokkal és mélypontokkal teli.


Január...Etyek.Gorán a számok világában.Szoroz.Összead.:)Valamint elkezdett kis történeteket írni, Jijiről.Aminek nagyon örültünk, mert Jiji által megtudjuk, hogy mi zajlik benne.

20160107_123529.jpg

Február:Elkezdődtek a foglalkozások a Zöldkakasban. Közben mi áruljuk a házat.Óvodákat keresek....sorra elutasítanak.Gorán elkezdett térképeket rajzolni.Egy-két nap alatt már mindent tudott a földrészekről, országokról, városokról.

img_20160111_104646.jpg

Március: Felvette velünk a kapcsolatot Mosolyka.(Személyesen eljött, majd átadta Goránnak a könyvét, ígérte, hogy keres majd, de azóta semmi) Gorán megkapta az új rajztábláját az egyik irodaszer kereskedés leselejtezte....mi meg lecsaptunk rá:)Elindul a zászló szerelem. Gorán megkapta a saját biciklijét egy kedves barátom jóvoltából.

img_20160323_202857.jpg

 

Április: Költözés, Budapestre.Etyeki ház eladva, ideiglenes kuckóba megyünk.Elkezdődött a NAGY biciklizés korszaka.Napi 4-5, néha 7km es távot is bringázik Gorán. Zászló imádata csúcsosodik.Mindent tud róluk.Minden zászlót ismer, tudja, hogy térképen hol van az ország.Zászló múzeumot is meglátogattuk.Újabb óvodáknak írtam, elutasítva!!!

img_20160412_104814.jpg

Május: Tehetséges gyerekek és szülei csoportban szépen sorakoznak a szülők, sokan a media miatt találtak meg minket, de mindegy is, lényeg, hogy már sokan vagyunk. Goránnal szokjuk az új helyet, sokszor kell visszajárni a régi házba.Sok a feszültség, mert nincs még ovi, nincs tehetséggondozás, nincs ház. Gorán élvezi a biciklizést nagyon.Zászlómúzeumba vissza hívták, hogy "díszvendége" legyen egy eseménynek, mint legfiatalabb zászlóimádó:)Megkapta a zászlós poszterét.

img_20160417_112306.jpg

Június: Személyes találkozóra mentünk a Matehetszhez. Már nem csak Goránért!!!Az összes magára hagyott kis tehetségért az országban.Találtunk egy alapítványi óvodát.Fizetős, de kis létszámú.Tárgyalások beindultak. Gorán elkezd belemélyülni a bolygók, csillagok, naprendszer világába.(magyarul, angolul) Gorán egyre több könyvet olvas saját magának, már nekünk is.

img_20160612_071059.jpg

 

Július:   Bolygók mellett Gorán belemerül a dinoszauruszok világába.Korokra bontva.Nyári programot eszerint tervezzük.Kecskemét, bolygó felfedező út.Veszprémi állatkert, dino kiállítás.Választ kaptunk a Matehetsztől, hogy szeretnének egy friss szakvéleményt Dr.Gyarmathy Évától.Elmentünk a vizsgálatra, melyben  leírta, hogy Gorán "átütő fejlődésű gyermek".Elfogadta a Matehetsz és gondolkodnak, hogy miben tudnának segíteni, mivel ennyire kis korú gyermeket még nem támogattak, nincs rá programjuk, holott sokan vannak.Megtaláltuk a leendő házunkat, alkudozás kezdődik.A "leendő" ovitól 20 percre van.img_20160726_094245.jpg

 

Augusztus: Eredmény született, a Matehetsz 10 hónapig beszáll az óvoda költségeibe.Hurrá!Az augusztus elég durva hónap volt mindannyiunk számára.A házat melyet megvettünk elkezdtük felújítani, Gorán sokat volt nélkülünk a nagyszülőknél.A házról kiderültek a "RÉMÁLMUNKBA SE KÍVÁNOM" dolgok.ÁTVERÉSEK,ÁTVERÉSEK,::::EGYMÁS UTÁN. Goránnal együtt sodródunk, közben a CSŐD elindul....de ő mit sem érzékel belőle.AUGUSZTUS 31 KÖLTÖZÉS!!!!

img_20161003_085628.jpg

Szeptember: Óvoda!!!Rettegés, félelem. Gorán könnyen veszi az akadályt!Stratégiája: FIGYEL!!Figyeli a gyerekeket, figyeli az óvónőket.Otthon káosz!! Anyagi csődbe kerültünk.Nincs melegvíz, vízforralóval gyártjuk a melegvizet, majd kapunk egy rezsót.Próbálok mindent eladni, sikertelen próbálkozás, minimális bevétel.Próbálok segítséget kérni, sikertelen próbálkozás, minimális segítség. Gorán ismét egy hétig bepisil."Haza"akar menni.Az oviban legalább kap meleg ételt.....tájékoztatnak: NEM ESZIK!!!!Próbáljuk magunkat összeszedni a földről, mert Gorán issza meg a levét........FEL KELL ÁLLNI!!!!

img_20160911_170224.jpg

Október: Gorán heti 4 szer fél napot jár óvodába.Minden pénteken a Zöldkakasban van komplex tehetséggondozáson.Szeret oda járni.Az ovival sincs nagy gond.Mesélni nem mesél semmit, de jó kedvűen megy.Itthon ami leköti: bolygók, számok, egy kis kínai:)Magánélet: MÉLYREPÜLÉS!!!

img_20160905_214638.jpg

 

November:Segélykérő kezeinket páran elkapták.Beindult az adomány eső!Tartós élelmiszer, gyümölcs, könyvek, ágy....stb.Legdurvább....jelentkezett egy ügyvéd és segít a házzal való problémánkat orvosolni.LEGJOBBKOR!!!Gorán sokat betegeskedik. Plussz nagyon ingadozik.Dühkitörések.Néha kezelhetetlen.Felvettük a kapcsolatot a Pedagógiai szakszolgálattal.Javaslatuk, hogy hordjuk oda tehetséggondozásra és tornára.Megpróbáljuk.Oviban összebarátkozott a Dadussal.:)

img_20161113_114717.jpg

December: VAN KONYHÁNK!!!Hurrá!!!Még sütni, mosogatni nem tudunk, de már nem kartondobozból élünk:)))Rengetegen segítettek ebben a hónapban.Nem tudom, hogy ezt valaha vissza tudom e adni nekik....de mindenképp azon leszek.Nagyon sokat jelentett.Kaptunk fát, amivel tudunk fűteni...Goránnak talán még soha nem volt ennyi minden a fa alatt, mint idén:))))Óvoda, sajnos nem jó, nem szeret ott lenni, nagy bajok vannak.....Karácsonyi műsor lezajlott. Végig zokogtam természetesen:)))Pedig az én drága fiam egy darab verset, éneket nem mondott....mert mindenki ezt tette....és Ő azt soha nem csinálja, amit mindenki más:)))))))))CUKI volt.Ezt a hónapot is végig betegeskedte.:(((

eq1q9230_nem_szerepelhet_apuka.JPG

Összességében rengeteg barátot kaptam a 2016-tól. Rengeteg "barátot" elvesztettem.Elvesztettem a hitem az emberi jóságban.Majd jobban hiszek benne, mint bármi másban. Gorán a legjobb türelem, szeretet és odaadás "TANÍTÓ".Hihetetlen bújós lett, nagyon igényli a szeretetet.

KÍVÁNCSIAN VÁRJUK MIT HOZ AZ ÚJ ÉV!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr4112075349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása