Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Tanárnéni kérem.....

2017. május 24. 20:45 - Henkor

Osztályfőnök máshogyan......

Léteznek jò tanàrok,léteznek rosszak és van egy két különleges.Igen,mi is emlékszünk jòra,rosszra egyarànt...de ami velünk történt,az egyszerűen mesébe illő.
Egyik nap érkezett egy levél hozzàm.:

"Kedves Henrietta!
A Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 5.c osztályának az osztályfőnöke vagyok. Már az előző osztályomban is próbáltam kezdeményezni azt, hogy a gyerekek empatikus készségének fejlődése érdekében figyeljünk oda másokra is és lehetőségeinkhez mérten segítsünk. Megértő fülekre találtam, és rengeteg javaslat érkezett. Az egyik szülő ötlete volt Goran támogatása.
Szeretném ésszerűségre, tudatosságra nevelni a gyerekeket. Azt vettem észre, hogy sokat pazarolnak, rengeteg dolgot nem értékelnek, minden olyan természetesnek tűnik. Szeretném, ha fontos lenne az egymás iránti tisztelet, a felelősségvállalás, a gondoskodás, a nagylelkűség. Azt szeretném, ha a gyerekek megtanulnák azt, hogy becsüljenek meg mindent, amit kapnak, legyen az bármi, vigyázzanak a holmijukra, mert az még valakinek hasznos lehet.
Arra gondoltunk, hogy ha nem is pénzzel, de kinőtt, jó minőségű ruhákkal, társasjátékokkal, írószerekkel, könyvekkel szívesen támogatnánk a mindennapokat. 
Eljöhetne velünk osztálykirándulásra, múzeumba, egyéb programokra, néha bejöhetne az iskolába, lehetne ő a 33. 5.c-s. :)
Amennyiben elfogadna egy ilyen jellegű segítséget, jelezném a szülők és a gyerekek felé, s aztán elkezdődhetne a mi kis "projektünk", hiszen ez részünkről nem egyszeri alkalom lenne, hanem folyamatosan támogatnánk Gorant, és nyolcadikból ballagva büszkén nézhetnek majd vissza az eltelt évekre, s talán ily módon is hozzátesznek valamit a szülők és mi, pedagógusok ahhoz, hogy érzelmileg is fejlődjenek, s egy kicsikét jobb emberré váljanak."

Egyszerűen fantasztikus!A szívem majd kiugrott a helyéről.Természetesen igent mondtunk, habàr végig gondolva 32 kamaszodó, lázadó gyerek tud hangzavart produkálni. Felmerült bennem,hogy Goràn ezt hogy fogja bìrni, de gondoltam, egy pròbàt megér.Hamarosan mindent leegyeztettünk és megbeszéltük,hogy Gorànt bevisszük az iskolàba. Megegyeztünk Csilla nénivel,hogy becsengetés utàn megyünk és kicsengetés elött tàvozunk,hogy a szünetben a gyerek zsivajt elkerüljük.Megérkeztünk,kicsit elcsúszva,mert nem talàltunk parkolòhelyet. Màr a portàn vàrt minket megilletődött két ifjú segítség,akik felkísértek minket.Beléptünk,minden gyerek a helyén ült,udvariasan üdvözöltek.Csilla néni egy perc alatt Goràn szívébe lopta magàt. Ami szembetűnő volt és rettenetesen szimpatikus, hogy végig Goràn magassàgàban volt,vagy ült,vagy lehajolt hozzà,ezzel megtisztelve a kis vendéget. Gorànnak a gyerekek hoztak rengeteg ajàndékot,ami nagyon tetszett neki.Könyvek,jàtékok,foci mez,ruha,cipõ. Majd egy kis beszélgetés alakult ki a gyerekek,Goràn és Csilla néni között. Goràn élvezettel vàlaszolt a kérdésekre,néha inkàbb nem,de nem volt ezzel semmi probléma.A gyerekek mind végig hihetetlen csillogò szemmel figyelték minden mozdulatàt. Végig pròbàltak szépen,illedelmesen és csendben viselkedni.Volt egy érdekes pillanat,mikor Goràn elkezdett beszélni, egyszer csak mozgolòdàs hallatszott, az összes gyerek köré gyűlt,sokan a földre ültek,vagy a padra.Nagyon,nagyon meghatò és csalàdias légkör volt a teremben, valami làthatatlan szeretetbombàt kaptunk.Csilla néni egy olyan csodàt tett velünk és a 32 gyerekével,amit ritkàn,vagy soha nem làt az ember.Egyszer,ha Goràn is màr iskolàs lesz,remélem Õ is talàlkozik Csilla nénihez hasonlò ritka kinccsel.
Kedves Csilla néni, dràga 5 c-s gyerekek!!Köszönjük ezt élményt!

varosliget.jpg

A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál.

William Arthur Ward

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr6912538169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása