Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Bolygó keresés Kecskeméten

2016. július 11. 09:04 - Henkor

Már 2 hete elterveztük, hogy el kellene menni Kecskemétre a bolygó maketteket megnézni, megkeresni. Gorán már lassan csillagász diplomát szerez itthon.:)Nem hiszem, hogy tudna bárki tőle olyat kérdezni, amire ne tudná a választ.Most ez az új szerelem......

Kecskeméten található a 3,3 milliárdos kicsinyítésű makett. A Nap, a hét bolygó és a Plútó méretarányos szobrait a város különböző pontjain helyezték el, természetesen méretarányos távolságba.A Nap a Városháza keleti sarkánál a Lestár téren van.Onnan indul a kutatás.Nem volt könnyű megtalálni a napot, mivel egy kis virágos kertben volt.De miután megtaláltuk, már tudtuk mekkora és milyen szobrokat kell ezután keresni.

2373_20070528_170501.jpg

A közelben helyezkedik el a Merkúr, a Vénusz, a Föld és a Mars. A Jupiter kissé messzebb a Hírös Forrás mellett, a Szaturnusz a Piaristák terén, az Uránusz a körúton túl a Szövetség téren, a Neptunusz pedig a SZÜV bejárata előtt látható, méretarányos távolságokban.És a végén a Plutó. A Plutó a planetárium előtt található.Körülbelül 1-1,5 órás volt a kutatásunk, keresésünk.Ehhez hasonló bolygórendszer-bemutató csupán Svájcban és az USA-ban található!(infokat a www.közterkep.hu-n találtam :)

b8a4f871d0ff5a030a6903729b84cd4b_1.jpg

"A Nap egy 41,8 cm-es bronzgömb, a Föld borsószemnyi, a Plútó egy mákszemnél is kisebb. Az égitestek egy-egy Napot ábrázoló gömb különböző metszetében, 60X60-as gránitlapon elhelyezett önálló szobrászati alkotások, mellettük egy térképen látható az elhelyezkedésük.
Végigjárva az útvonalat hátborzongató a gondolat, hogy milyen üres a világmindenség, és mennyire egyedül vagyunk. Ha legközelebbi csillag makettjét is el szeretnénk helyezni, a Föld túlsó oldaláig kellene elmenni."

 

Fantasztikus élmény volt!!!Szeretettel ajánlom mindenkinek, a kis csillagász jelölt imádta....kivéve az Uranuszt, azt mondta, hogy az nem tetszett neki.:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr208879892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása