Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Állami kontra magán óvoda Érden

2018. március 16. 08:41 - Henkor

Állami; végre,ahol nem hülyének nézik a gyereket

Sok mindenen túl vagyunk már.Fizetős "speciális" tehetséggondozónak titulált Beszélj velem óvodán,ahol havi 50.000 ért verték a gyerekem.Túl vagyunk egy havi 50.000.- es családi napközin,ahol egy sarokba leültették és ott várta,míg nem mentünk érte.

14872561_1813973615507303_978612419_n.jpg


Teljes összeomlás határán mentem az állami óvodába tárgyalni,azzal a képpel a fejembe,hogy mi lehet ott.. .ha a fizetős óvodák ezt megcsinálják,akkor az államiba mi lesz......
Az óvodavezetővel sikerült beszélnem.Szerencsére nagyon nyitott volt és hihetetlenül támogató a tehetséges (problémás)gyerekekkel.A szakvéleményeket átolvasta és komolyan vette.Megkereste nekünk azt a tagovodát,ahol ő úgy vélte jó helyen lesz.
Gorán első időszakban az óvoda gyógypedagógusával volt és ő segítette a beilleszkedésben,valamint abban,hogy el tudja felejteni azt,hogy naponta terrorba volt a régi oviba.Szép lassan visszakaptuk a fiunkat.Akit újra kellett tanítani enni,mert a bántalmazó ovonéni úgy szorította a kezét és hányásig tolta bele az ételt,hogy Gorán nem fogta meg a kanalat,villát....Rémálmok is elmúltak,amit ezek okoztak.Már nem mondja,hogy az ovonéni a világ legerősebb embere,akkorát csapott a fejére és olyan erősen szorította a kezét.
Most már nem a gyógypedagógus van vele,de mindig vele van egy pedagógiai asszisztens.Még nem nyílt ki az oviban,még nincs barátja.De jó úton vagyunk.
Hihetetlenül hálás vagyok nekik.Az óvodavezetőnek,a csoportban dolgozó ovonéniknek,a dadusnak, a gyógypedagógusnak (aki ugyancsak támogató az átütő fejlődésű, tehetséges gyerekekkel), és a pedagógiai asszisztensnek, mérhetetlen türelemmel és szeretettel fogadták és segítik őt.Ez egy állami óvoda....

Most jó!Még nagyon messze vagyunk attól,hogy Gorán is jól érezze magát,de őszintén ő a számok,betűk, bolygók világában tud kiteljesedni.Soha nem lesz zökkenőmentes a beilleszkedése, de ez már hatalmas lépés,amit csak velük tudtunk megtenni.

20160107_123529.jpg

img_20160423_111602.jpg

img_20161113_114717.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr1713742770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása