Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Egy kis bemutatkozás...

2015. május 18. 16:19 - Henkor

Gorán, 2012.09.27 én született a Máv kórházban.Nagyon vártuk már, hogy köztünk legyen.Elég kis súllyal született, de hamar behozta a lemaradását:)Kicsit mindig is más volt, mint a kortársai...de hogy is jutottunk el idáig?

Gorán 11 hónaposan kezdett beszélni, járni....nagyon gyorsan fejlődött.Első szavai között voltak a színek is, melyeket már akkor megkülönböztette.Aztán egy rajzfilm miatt ezt hamar mondta angolul is...Majd jött az autóimádata...ez addig fajult, hogy az összes autó (kb 150) összes logóját 1 hónap alatt tudta....ezt is mai napig tudja.

Mint minden gyerek, Gorán is szerette a hűtőmágneseket....hát gondoltunk egyet a tescoban és vettünk egy NAGY doboz betűs-számos hűtőmágnest....gondoltuk, ezzel majd jól el lesz...így is volt, de nem ahogy mi gondoltuk...kedvence lett rövid idő múlva.Minden betűt egyesével kérdezett: Ez mi? Az mi?Aztán felfedezte, hogy betűvel mindenhol találkozunk....bevásárlóközpont volt neki az álom....rengeteg írás: Mi van ide írva, mi van oda írva?1 éves és 2-3 hónaposan ismerte az összes betűt....egymás mellé pakolgatta és kérdezte, hogy mit írtam?

Emellett az angol kíváncsiságát is próbáltuk kielégíteni, valamint jöttek a számok....aztán a memóriakártyák...rájöttünk, hogy ebből be kell még szereznünk, mert tetszik neki és pillanatok alatt kirakja...autók még mindig aktuálisak voltak...

Telt, múlt az idő és 2014 karácsonya tájékán, sétálás közben Gorán olvassa a táblán lévő szöveget: Alma eladó, ház eladó....ezt nem hittük el...hazaérve egyből írtam neki a kis táblájára: mókus...elolvasta, radiátor...elolvasta....mindent elolvasott. 2,5 évesen folyékonyan olvasott...dupla betűket is, angolul is.

Aztán apa mutatott neki egy térképen....kánaán volt, majd jöttek a zászlók.....stb,stb....

Autókat még mindig tudja, színeket is, számokat is......nem felejtett:)

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr967450424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mónika Bányai 2016.06.08. 08:18:17

Rádióban elhangzott, hogy közel 50 szülőt tömörítő csoport alakult ki nyomásgyakorlás céljából, hogy az ellátásban, oktatásban legyen már változás. Hogy lehet ide csatlakozni? Köszönöm: B. Mónika
süti beállítások módosítása