Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Gorán 2,5 éves időszak

2015. október 18. 15:56 - Henkor

Szóval lezajlottak a hírek....kicsi csalódással, mert a mondanivalónk nem az volt, hogy nem szívesen látják, hanem hogy nincs sehol helye a fiamnak....Közben elmentünk vele egy felmérésre, hogy szakértők szerint van-e valami lemaradása mozgás téren...stb.Nagyon kis ügyes volt, közreműködő és kiderült, hogy minden területen normális, saját korosztálya.Az agya 5-6 éves korú gyerekek szintjén van.

Rengetegen felhívtak gratulálva....de útmutatás nem érkezett.

A legfelháborítóbb egy házaspár volt.Ezt elmesélem.

Látták a fiamat a tv-ben és facebookon rám írt egy hölgy, másolom:

Kedves Henrietta csodálatos gyerekük van mindent meg kell tenni, hogy ez a csoda ne tünjön el a magán ovoda jó ötlet mert ott nagyobb odafigyeléssel tudnak foglalkozni vele. Ez valóban pénz kérdés kérem önt vegyük fel egymással a kapcsolatot, alapítványon keresztül van megoldás. üdvözlettel Erzsébet

Nagyon örültünk, meg is beszéltük, hogy hétvégén elmegyünk hozzájuk ezt megbeszélni.Többször beszéltünk telefonon, hogy mi is ez valójában....de nyugtatott a hölgy, hogy bízzak benne, mert sok-sok gyereket támogatnak.1,5 órát utaztunk, mire odaértünk.Bementünk a házba és fura volt....aloe verás dobozok jobbra, balra....no mindegy halgassuk meg.A hölgy elkezdte ecsetelni, hogy egy gyerek magánovodáztatása, majdani iskoláztatása milyen sokba is kerül és ŐK támogatnak gyerekeket.....méghozzá azzal, hogy száljunk be egy piramisrendszerű bizniszbe, ami azért csodálatos, mert szerzek 10-20-100 embert és onnantól nem lesz gondunk a gyerek óvodájára.És ŐK most a kezünkbe adják a megoldás kulcsát.....na neeee!!!!!!!!!!Ide cibáljuk a gyereket, ÉS EZ AZ "ALAPÍTVÁNYI" SEGÍTSÉG????

Nagyon-nagyon csalódottak voltunk, hogy erre akarta a fiamat használni.....ezzel segített volna.....borzasztó érzéseket váltott ki belőlünk.....elkeseredettség a tetőfokán..:(

Közben majdnem 200.000-en nézték meg az rtl-es videót....facebookon jöttek a "kedves" kommentek!!

Ne magyarázzam már be, hogy a gyerek anyatejjel szívta magába ezeket....

- Miért nem hagyom, hogy gyerek legyen??

- Hazugság!!!

Mély levegő, majd válaszolni mindenkinek...csak nyugalom!!!

Senki nem mondta, hogy a gyerek anyatejjel szívta magába a betűket, viszont én egy olyan "gonosz" anya vagyok, hogy ha a gyerekem kérdez, akkor arra válaszolok.Ön mit tenne a bevásárló központba, mikor kérdezi Öntől a fia, hogy Anya!Ez mi?Mutatva a betűkre...Ön ezt mondaná?Ezek csúnya betűk, ne nézz oda!!!!Vagy elmondaná, hogy betűk, amivel mindennap találkozik az ember...könyvek, márkák...stb.Én minden kérdésére válaszoltam....és ez a kis törpe meg is tanulta!!!!Bocsásson meg neki a világ ezért!!!!

- Ő a leg-gyerekebb gyerek....ha sétálni akar, sétálni megyünk, ha focizni akar, focizunk, ha játszótérre akar menni, akkor oda megyünk....minden este mesét olvasunk....CSAK: séta közben az utcatáblákat, a kresz-táblákat és az autómárkákat lesi.Ha focizunk számolja a gólokat.Ha csúzdázni megyünk a csúzda szögét megnézi, a színét, és számolja a csúszások mennyiségét.Ha olvasunk neki, velünk együtt olvas, ha valamelyik szót nem érti, megkérdezi, hogy az mit jelent.Sőt, megjegyzi, hogy pl: tesz-vesz a kismaci- ezt melyik könyve olvastuk és hányadik oldalon és hányadik sorban látta.

 

Szóval a könnyeimmel kűzdve, védtem anyatigrisként Őt!!!Néha felmerült bennünk, hogy rossz ötlet volt ez az egész, mert óvoda még mindig nincs....lényegében nem tud senki utat mutatni.

Aztán jött pár jó ötlet:Írjak a Csányi alapítványnak, mert Ők foglalkoznak tehetséges gyerekekkel!

Szuper!!Írtam.

Válasz: 14 éves korú gyerekekkel foglalkoznak és leginkább mélyszegénységben élőkkel.

Következő: Keressem meg az Aranyelmét, mert ott segíteni fognak.

Válasz: 5-6 éves kortól foglalkoznak gyerekekkel.Aranyárban.Viszont felhívta a figyelmemet, hogy mindenképpen járjunk utána annak, hogy mi lehet az oka annak, hogy Gorán nem bírja elviselni a korosztályát.Valamint kaptam pár jó tanácsot is.

Újabb ötlet: Írjak politikusoknak.

Válasz: Leginkább semmi, ha valaki válaszolt,akkor az az volt, hogy tudják, hogy ma Magyarországon ezeknek a gyerekeknek nincs megoldva a helyzetük, alapítványt nem ismernek,aki esetleg a magánóvodáztatást támogatná, de gratulálnak és sok sikert Goránhoz.

Aztán egyik nap érkezik egy levél az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Tartalma: Gorán a populáció, azon 1-2 % ába tartózik, akiket zseninek nevezünk.Ez nem csak családi ügy, hanem nemzeti.

Amiben segítenek: 

- Ahova Gorán fog járni óvodába, azt az óvodát ellátják fejlesztési eszközökkel, valamint az óvonőket ha igénylik, akkor továbbképzik Őket.

- Tehetséghíd alapítvány jóvoltából Gorán részt vehet egy 10 alkalmas tehetséggondozáson./ezt itt megjegyzem, hogy azóta a tehetséghíd megszűnt, tehát ezt eltörölték volt, nincs:(/

Tehát ez folytatódott azzal, hogy nagy örömünkben fel is hívtuk a megadott telefonszámot, hogy akkor most mi is történik.Senki nem tudott semmiről.Így hát kezdődött az email váltások tömkelege....mire valaki tudott valamit a levélről.Ekkor irányítottak minket Gyarmathy Évához....erről késöbb bővebben írok

Akik viszont még felvették velem a kapcsolatot, azok a szülők akik hasonló cipőben jártak.Többek már 5-6 évesek a gyerkőceik.Meséltek az oviról.Volt,aki azt mesélte, hogy rémálom volt az állami ovi nekik.Az otthon 160-as IQ-val élő kiváncsi, boldog gyerek az óvodai csoportban 1 évig nem szólalt meg, csak otthon ment wc-re, bántották.Másik szülő azt mesélte, hogy elnyomták a gyerek Énjét és lehülyézték az óvonők, mert nem akart házikókat rajzolni, hanem bolygókat szeretett volna, hiszen ismerte az összeset.Egy másik szülő azt mesélte, hogy a 6. óvodát kezdik, mert viselkedés problémái miatt mindenhonnan elküldik a gyereket, vagy éppen Ő vette ki, mert a gyereken már testi tünetek is tiltakoztak ellene.

Mindenkivel tartom a mai napig a kapcsolatot, de nagyon megijedtem.Amit most már 100%-ban tudtam:

Kis létszámú ovi kell és Goránt csak félnaposra iratni!!!!!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr927968126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása