Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Szuperérzékeny???

2016. március 30. 13:55 - Henkor

Szuper-érzékenység

''Nem feltétlenül nyámnyila mimózalelkek azok, akik a vizsgadrukk hatására elsírják magukat, esetleg egy odavetett megjegyzésen hetekig rágódnak. A szuper-érzékenység, ami részben idegrendszeri sajátosság, a társadalom minden ötödik tagját érintheti.''

A napokban megkérdezte tőlem valaki,ha egy szót kellene mondanom Goránról mi lenne az?Az első szó,ami eszembe jutott,hogy gyönyörű!!!Aztán elgondolkodtam ezen.Most azt mondanám,hogy az érzékenység.
Mit is jelent az,hogy szuper-érzékeny?Elolvastunk erről pár könyvet.....de nálunk a valóságban ezt jelenti:

Gorán érzékszervei ''túl működnek''.

1.Látás:
Szeme,mint a sasé.Brutálisan fényérzékeny.Télen is napszemüveget hordunk;-)Könnyen könnyezik.A szája még csak lefele konyul,ha valami baja van,de már elefántkönnyek potyognak a szeméből.Volt egy ''csodatörlőnk'',amivel ha megtöröltük a szemét,akkor elmúlt a fájdalom.;-)Aztán lassan, lassan a csodakendőre sem volt szükség:)

2.Hallás:
Brutális túlhallása van.Fűtés-szezon kezdetekor,nem bírta elviselni a gázcirkó hangját.Befogott füllel jött-ment,amíg ment a fűtés. ( PÁR HÉTIG TARTOTT,MAJD MEGSZOKTA!!)Nyáron a légy hangjától kapott rettegés-frászt, majd ezt is elfelejtette:)Egy éjszaka alatt többször felkelek arra,hogy fogja a fülét,mert hall valamit.Hangos helyen nem tud koncentrálni.

Szaglás,látvány:
Nem bírja a szagokat.Nem tudunk olyan helyre menni,ahol főznek.Csak a hirtelen váltáskor zavarja.Tehát,ha ott vagyunk és akkor kezdődik a főzés,az már nem zavarja.Étkezésnél csak a látvány számít...és az állag.Ha egy zöldségmolekulát észrevesz a tányérján,akkor nem eszik belőle.Kivéve a levest.Vannak emberek,akiknek nem bírja a szagát.A látványhoz hozzátenném a gomb-fobiáját. Igazából nem magával a gombbal van baja,hanem a ruhán nem bírja elviselni.Ha valaki gombos,vagy zsinóros ruhában van,attól megundorodik és képes hányni is.Mi már nem viselünk ilyen ruhákat.Ezt még nem tudtuk megfejteni:)De úgy látjuk ezt is KI FOGJA NŐNI:)

Tapintás:
Ez rövid szakasz lesz.Nem viseli el,ha piszkos a keze.Meg kell mosni,törölni azonnal.Főleg,ha étel van rajta.Fürdés előtt nem szeret mezítláb lenni,azt figyeli,hogy milyen lesz a talpa.

És végén a lelki érzékenység.Ha babát hall sírni,akkor ő is sír,mert azt gondolja,hogy valami nagy baj van.Ha valamit elront,az egy lelki válság nála,nehezen dolgozza fel.Ha egy felnőtt rosszat mond,az őt elbizonytalanítja,mert a felnőttnek mindig igaza van és biztos ő téved.(mondok egy példát: irogat....2x2=???...erre az okos felnőtt:5???ugye....!.ettől ő teljesen összetörik,mert ő tudja,hogy 4!!)HOZZÁTESZEM EZT IS EGYRE ÜGYESEBBEN KEZELI:))
Tv-t sokáig nem nézünk,mert félt a reklámoktól.

A fájdalom küszöbe viszont jóval magasabb az átlagnál.

Iq-ja hozzávetőlegesen:160 feletti.

„A szuper-érzékenység még nem szerepel az aktuális pszichológiai nagykönyvben, de egyre többet beszélnek róla, és könnyen lehet, hogy a közeljövőben már kanonizálni is fogják‟ - mondta Vekerdy Tamás gyerekpszichológus. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr738546204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása