Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Tehetséggondozás, mint olyan....

2016. január 03. 13:58 - Henkor

Kutatás,keresés....ez zajlott hónapokig.Elutasítás, elutasítás.Majdan egyik nap érkezik hozzám egy levél.Legyen azz írója neve:Kedves néni.Megkaptam Kedves néni elérhetőségét.Elkezdtünk levelezni egymással, úgy tűnt IGEN....talán most sikerül valamit kitalálni Gorán érdekében.Közösen elkezdtünk agyalgatni, hogy mit is lehetne kitalálni....Gorán hihetetlen iramban halad előre, melyet mi már alig tudunk követni.Kedves néni elárulja a titkot!

Kis létszámú tehetséggondozás 4-5 gyerek, maximum, hasonló beállítottságúak. Igenám, de amit Ő tud ajánlani, az nem olcsó mulatság.1 alkalom: 15000.- Ez lenne az első ovis csoport.Mert eddig csak nagyobbakkal foglalkoztak.Ez itt annyiban is maradt, mivel se több gyerek nincs, se pénzünk erre.

Közben Tudós ismerősünk megismertet minket egy igen tehetős emberrel, aki sok-sok kis tehetséges gyerkőcöt pártfogol.Legyen a neve: Jóságos bácsi.Jóságos bácsi tájékoztat minket, hogy érdemben nem tud nekünk segíteni, mert nem vagyunk hátrányos helyzetűek, csak "átlagos magyar emberek" vagyunk.Viszont hosszas beszélgetésünk alatt kiderül, hogy Jóságos bácsi ismeri személyesen Kedves nénit.Azonnal felhívja telefonon, hogy itt van személyesen Goránnál és tájékoztatta, hogy ne hagyják Őt szem elől veszni, mert valóban egy csoda.

Elkezdődött a tudtunkon kívül egy TÁMOGATOM,NEM TÁMOGATOM....alkudozás.

Egyik nap érkezett egy levél a Tehetséggondozóból, hogy szeretnének velünk beszélni, mert elkezdődhetnek a tehetséggondozás.Addigra mi kaptunk egy levelet Jóságos bácsitól, hogy derítsük ki, hogy mennyibe kerül ez az gondozás és mit adnak Ők ezért Goránnak.

Írtunk 1,2,3,4....levelet a tehetséggondozónak, hogy tájékoztassanak minket az árról, mert valaki kifizetné ezt nekünk,de tudnunk kell a részleteket.....válasz nem érkezett.

Majd egy email:

Kedves Szülők!

Szülői ismerkedő órára invitálunk Benneteket :)
Jövő héten hétfőn (2015.09.21.) 17.00-17.45-ig tartunk bemutatkozó beszélgetést, ahol egy kicsit megismerjük egymást és az Alkotónapok éves rendjét.
Az Alkotónapok hétfőn fognak működni.
Kérünk mindenkit lehetőségeihez mérten jelenjen meg, így segítve dolgos évünket.
Sajnos nem tudtunk részt venni rajta, mivel utolsó pillanat után érkezett a levél és mi felváltva dolgozunk.Így mi egy héttel később mentünk szülőire.Addigra én az email címlista alapján felvettem a kapcsolatot a többi szülővel.Árról még mindig nem tudtunk semmit.
Szülői tájékoztatón közölték velünk, hogy ez az egész csak és kizárólag Gorán miatt jött létre.....stb,stb.Mivel ez egy Alapítvány így kedvesen megkérdezték, hogy mennyivel gondolunk hozzájárulni az alapítványhoz??Mi megmondtuk, hogy azért vagyunk itt mert egy szponzor tudtunkkal segít kifizetni a gondozást, valamint biztosítjuk Őket, hogy Goránt minden héten elhozzuk vidékről.Kissé elfancsalodtak....de ez van...tényleg nincs erre pénzünk...plussz...mire is???
Pár nap múlva érkezik egy levél, másolatként hozzánk Jóságos bácsitól.Melyben felháborodottságát jelzi a tehetséggondozók felé, hogy ez az ár kissé túlzás.....                                                                                   GYORSAN MEGNYITOTTAM A MELLÉKLETET....MILYEN ÁRRÓL IS VAN SZÓ?....
IDÉZEM:

Figyelembe véve a leírt körülményeket, az alábbi csomagot állítottuk össze a család részére:


  • 6 hetes, heti 1 napos projekt összköltsége:  960.000 Ft/ projekt+60.000 Ft

1 óra – 20.000 Ft

1 nap (8 óra) – 160.000 Ft

1 projekt (6 nap) – 960.000 Ft

Szülői tanácsadás a projekt (6 hét) teljes időtartamára:   60.000 Ft

Ez az összeg kizárólag annak a két szakembernek (tehetségfejlesztő szakértő és gyógypedagógiai asszisztens) az időarányos munkabérét és annak járulékait tartalmazza, akik kizárólag Goránnal foglalkoznának.

Hát igen, nem csodálom, hogy Jóságos bácsi kiakadt!Én majdnem elájultam, mikor elolvastam.Azonnal felhívtam a másik gyerekek szüleit, hogy Ők mennyit fizetnek?Ugyanazért, amit Gorán kapna, ugyanott?Reggelit, ebédet, uzsonnát, vizet a szülők viszik.

Ők ezért 12.500.-ot fizetnek alkalmanként.Tehát:

Többi 4 gyerek 6 hetes kurzusa:75.000.-                                                                                                                                   Goránnak: 1.020.000.- ba kerülne!!

Sajnálom már, hogy Jóságos bácsi felfedte magát és kiejtette a nevét, nem kellett volna, mert sajnos                                                              ITT IS A PÉNZ AZ ÚR!!

Természetesen nem járunk oda !!!!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr128229000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása