Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Gorán és a Zöldkakas Líceum....

2016. március 01. 11:10 - Henkor

Gorán és a Zöldkakas

Kedves ismerősünk felhívta a figyelmünket a Zöldkakas Líceumra.Utána néztem.Problémás ISKOLÁS gyerekeknek szól a programjuk, iskolájuk...Hagytam is annyiban...aztán megkaptam az igazgató hölgy email címét.Hát gondoltam veszteni valónk nincs. Írtam. Nagyon,tényleg nagyon kedves levelet kaptam válaszként.Röviden,hogy hallottak már Goránról és szívesen elvállalnák őt,de amit nyújtani tudnak az a kutyaterápia,valamint a jóga... aztán gondolkodás....ahhh...annyiszor kicsesztek már velünk....hagytam...teltek a hetek...és újra elővettem a levelezésünket...ismét írtam,bocsánatkéréssel megfűszerezve,mert ők tényleg kedvesek voltak és úgy érzem,hogy az előítéleteim és a sok-sok kudarc miatt,még az esélyt sem adtam meg nekik.Ők ismét nagyok kedvesen időpont egyeztetést forszíroztak.
Hamarosan sikerült is.
Eljött az ismerkedés,beszélgetés napja.
Bementünk az iskola épületébe,két bűbájos hölgy fogadott minket.Felmentünk a jógaterembe.Nagy,valóban nagy terem,rohangálós tér.Bementünk,átöltöztettük Goránt,mert baromi meleg volt.Kicsit ismerkedtünk a tereppel....kicsit beszélgettünk..egyszer csak megmozdult valami a sarokban.Egy cipzáros táskaszerűségben.Nézzük,nézzük...mi lehet ez???Egyre közelebb mentünk Goránnal.Hát egy kutyus;-)MOSS!!Ott figyelt,nagyjából rezzenéstelenül.Kata,a kutyás terapeuta...(ha mondhatom így),megkérdezte,hogy engedje-e ki?Mi persze igent mondtunk;-)És jött a csoda!!!Ez a kutyus,fantasztikus,amúgy friszbi világbajnok és mint kiderült hatalmas eredmények vannak már mögötte.Bármit teljesít a gazdijának.Fekszik,ül,táncol,ugrik,bukfencezik....angolul is tud;-)Goránnal játszottak is.Gorán eldobta a sípolós játékát,majd ő visszahozta...aztán Gorán eldugta a játékot és ő megtalálta....szóval elég jól sikerült Mossal az első találkozó.Aztán volt ott még valami...a sarokban...lepedővel le volt takarva. Goránt nagyon érdekelte.Marival levették a leplet.Ott volt Hanuman!!!Hanumán egy indiai báb figura.Lehet öt mozgatni...segít a jógagyakorlatok elsajátításában.Hanumán egyből szerelem volt,nagy-nagy élvezettel kalimpált a kezével Gorán.

Lényegében nagyon szimpatikus volt a hely,a tanítok....minden.Végén átbeszéltük a részleteket...mi is legyen.Azt beszéltük meg,hogy majd megbeszélünk mindent;-)
Hazafelé átrágtuk az egészet. Úgy döntöttünk,hogy nem fogunk járni,mert az összeget túl soknak gondoltuk és inkább valami olyan programot kellene kitalálnunk,ahol találkozik gyerekekkel,mert egyre kritikusabb a helyzetünk szociális téren.
De az élet ennél bonyolultabb.;-)
Érkezik 1 nap múlva egy email,Maritól.Goránnak ez a program ingyenes lesz,mert két pártfogónk átvállalta a költségeket.Így nekünk az a feladatunk,hogy minden héten elvisszük Goránt Mosshoz és Hanumánhoz.
Tervünk a következő:
-jóga
-torna
-kutyus segítségével a szociális lemaradásokat megsegíteni
-majd a jövőben csatlakozik egy idősebb gyerek "játszani",majd egy kisebb....mígnem a saját korcsoporthoz érkezünk

Nagyon bízom bennük és Mossban,valamint Hanumanban,hogy eredményesek leszünk.Nekik is új ez a feladat,így együtt tanuljuk egymást;-)

 

img_20160111_104646.jpgimg_20160111_104954.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr388345170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása