Goránt követed?

Egy zsenipalánta napjai

Mi lesz veled, velünk, velük???

2016. október 25. 22:57 - Henkor

Mit mondjak,nincs jó kedvem.Nagyon,nagyon nincs.Kilátástalannak látom a mostani helyzetünket.Miből gondolja bárki,ha van egy kiemelkedően gondolkodó gyermeke,az egyenesen arányos a jó léttel,a "neked nincs semmi problémád"-dal.De felvilágosítok mindenkit,baromi sok problémánk van.Kezdődött az ovi parával,majd a szeretett házunk árulásával.Tényleg imádtuk,Goránnal mai napig vissza-vissza kell járnunk megnézni.Folytatódott az ideiglenes mini lakással,idióta szomszédokkal......utáltuk...Aztán sos ház keresés, vétel az ingatlanpiac őrületében.Közben ovi meglett.Sajnos nem az amelyiket szerettük volna,de kis létszámú.Megtaláltuk a ''HÁZAT''.Ok,gyorsan álljunk neki kipofozni.

No,de kiderült,hogy fűtést kell korszerűsíteni,csöveket cserélni,radiátorokat cserélni.Oké,egy falat vegyünk ki.Na ott kiderült,hogy az egész házban villanyvezetéket kell cserélni,mert ez már annyira rossz, elavult, régi, veszélyes.Valamint kiderült vésés közben,hogy nem téglából van a téglaház,hanem üreges zsalukőből épült!ÓÓÓHHHH!!Ne!!Folytatom,vízvezetéket is cserélni kellett,mert rongyokkal és ragasztószalaggal volt az egész ház vezetéke megoldva.

ITT FOGYOTT EL AZ ÖSSZES FÉLRERAKOTT PÉNZÜNK.Sőt,aki tudott szakember,hozzáértő és hozzá nem értő,az mind átvágott minket.Nem részletezem.
Költözés!!!Egy extrán hiper érzékeny gyerekkel egy olyan házba, ahol festve nincs,konyha nincs,fürdőszoba nincs,fűtés nincs!!!!kiskádba mosogatás,kézzel mosás....igen csak ki voltunk.Segítséget próbáltam kérni,akitől csak lehet.Rokonok???Senki!!Barátok??Eltűntek!!
Aztán jött egy kicsit jobb időszak.Egy két ismerős,barát kezét nyujtotta.Volt aki kifizette az egyik szoba festést,volt aki gyerekruhát adott,volt aki élelmiszert.....szörnyű,de valóban lecsúsztunk...volt,hogy mamát zokogva hivtam,hogy segítsenek,mert enni nem tudunk venni....ilyen is volt...
Most mi van?Kaptunk egy rezsot,azzal főzünk.Közben fürdőszoba kész lett.Vettünk használtan egy fatüzelésű kályhát,talán a napokban össze is tudjuk rakni,mert a fő probléma meg van!!!A HÁZ NEM TÉGLA!!Ömlik ki a meleg!!Tehát a gázszámlát nem fogjuk tudni kifizetni.Szobák nincsenek lefestve...nincsenek burkolva... ..és élünk máról holnapra.

Gorán viselte eddig a legjobban,bár voltak jelek...pl.egyik napról a másikra egy héten keresztül bepisilt...éjjel nappal.Már könyörögtem szó szerint,hogy ne tegye,összesen 3 db használható nadrágja van...mosás,mosás..őrület.Majd abbahagyta...ismét szobatiszta;-)Aztán volt pár rossz hete,folyamatosan ''haza'' akart menni a régi házba,ezt még most is emlegeti,de már egyre ritkábban.
Az óvodában fél napos.Ebéd után haza hozzuk,ahogy a szakemberek javasolják.Felváltva dolgozunk.Viszont így egy fizetésből kell kigazdálkodni mindent.Tartalékokat benyelte a ház....és még sehol se tartunk.Rengeteg,rengeteg vita itthon,sok-sok csend kettőnk közt.Ez a helyzet kilóméterekre dobott egymástól.
Mikor ideköltöztünk rátaláltam egy csoportra, rászorulóknak segítenek.Nagyon nagyon sokat köszönhetek nekik.Kaptunk tésztákat,ruhákat,alapvető élelmiszereket én még egy csizmát is ;-),mert az összes cipőm leszakad a lábamról.De ilyenekre,aztán tényleg nem adunk,most.Mikor Goránnak egy kabátot nem tudtam venni....de most egy hete kaptunk egy barátunktól;-).
Szóval azt gondolod,hogy micsoda fantasztikus életünk van?Még mindig ezt hiszed?

pic-04138719-f94f281.jpg
Tanulságok:
A vér kötelez-de soha nem a bajban!
Bajban ismered meg a barátot!!
Vannak olyan emberek,akik élvezik a földön fetrengőt nézni és még rúgnak is egyet belé!!
Gyereked mindenek felett!!Érte megéri a kűzdelem,egyszer csak jobb lesz....
Megtanulsz 300 forintból isteni ebédet főzni,3 főre!
Lényeg,a munkatársaim a barátaim!!!Szeretek bejárni és azt hiszem,talán szeretnek;-)Most ez az egy mentsváram van....
Már elég volt a vitákból,elég volt a sanyarúságbòl,elég sokszor mindenből....
Aztán ránézek Goránra,odabújik és azt mondja szeretlek....vagy csak megsimogat....megkérdi,most szomorú vagy???Hát ezért kell tovább menni...ezért kell hétvégi állás,ezért kell harcolni....ÉRTE!!CSAKIS ÉRTE!!!
Hogy neki megadhassam,hogy új cipőbe menjen oviba,hogy legyen saját kabátja,hogy mehessen a planetáriumba,hogy vehessek könyvet,hogy kiteljesedhessen....bizom benne,hogy ez a sok szar elmulik....gyorsan...még elöttünk egy per a ház miatt,amit akkor inditunk,ha összekaparunk pénzt hozzá...
VALÓBAN A PÉNZ ÖNNMAGÁBAN NEM BOLDOGÍT,DE A SZEGÉNYSÉG MEGNYOMORÍT LELKILEG,TESTILEG....
És akkor ismét kérdem,szerinted is minden rendben van?Nem vagyunk egyedi esetek,annyian kűzdenek máról holnapra....és itt könnyen elveszhet a tehetséges gyerek....de mi nem engedjük,hogy ő elvesszen.....SOHA!!Ha kell atomokat rajzolunk kaviccsal,ha kell bolygók gyártunk homokból,ha kell összeadjuk a rendszámok összegét,majd kivonjuk belőle a busz rendszámát....EZ A DOLGUNK,MOST NAGYON KELL RÁ FIGYELNI,VIGYÁZNI;-)Ő ne érezze,vagy kevésbé,hogy ekkora a baj körülöttünk....

MELLESLEG HÉTVÉGI,VAGY ITTHONI MUNKÁT VÁLLALOK;-);-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goran.blog.hu/api/trackback/id/tr5911838851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása